Hürriyet

22 Ağustos 2013 Perşembe

Bir Bakışta Tarçının Faydaları

Her gün yarım çay kaşığı tarçın kötü kolesterolü düşürür. Tip 2 diyabet hastalarında insülin üretimini arttırarak kan şekerini düşürür. Tarçın yağı mantara karşı kullanılmaktadır. Tarçın lösemi ve lenfoma hastalarında kanser hücrelerinin çoğalmasını azaltabilir. Kanın pıhtılaşmasını önleyici özelliği vardır. Uzun süre tüketilmeyecek yemeklere biraz tarçın serpmek ürünlerin raf ömrünü uzatır. Tarçın kokusu hafızayı güçlendirir. Pastörize edilmemiş içeceklerde bulunan E.Koli bakterisine karşı kullanılır. Strese bağlı baş ağrısı ve migrene iyi gelir. Kan şekerini dengeleyerek kilo vermeye yardımcı olur. Tarçın yağı kokuya neden olan bakterileri öldürür. Serbest radikallerle savaşarak kanserli hücre oluşumunu yavaşlatır. Tarçın çayı veya tarçın yağıyla masaj yapmak artrit ve osteoporoza bağlı ağrıları hafifletir. Tarçın yağı taşıyıcı yağlarla (badem yağı, zeytinyağı, badem yağı…) karıştırılarak masaj yapıldığında kas ağrılarını alır. Tarçın çayı “huzursuz bağırsak sendromu” olarak adlandırılan sindirim sistemi rahatsızlığına iyi gelir. Taçrın çayı antibakteriyel özelliği ile ağız hijeni sağlayarak diş çürüklerini geciktirir ve dişeti sağlığını korur. Tarçın yağı etkili bir sinek savardır. Mutfakta karıncalara karşı kullanılabilir. Tarçın yağı boğaz ağrısına ve kuru öksürüğe iyi gelir. Hafızayı güçlendirir. Kan dolaşımını arttırır. Yüksek manganez içeriğiyle adet öncesi sendorumuna ve adet kramplarına iyi gelir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder